Mkpebi European Union machibido ire ụgbọ ala nwere mmanụ ụgbọala ka afọ 2035 gachara

Na June 14, Volkswagen na Mercedes-Benz kwupụtara na ha ga-akwado mkpebi European Union machibido ire ụgbọ ala mmanụ ụgbọala ka afọ 2035 gasịrị. N'otu nzukọ e nwere na Strasbourg, France, na June 8, a họpụtara atụmatụ European Commission iji kwụsị ire ụgbọ ala. ire ụgbọ ala ọhụrụ na-enye mmanụ ụgbọala na EU site na 2035, gụnyere ụgbọ ala ngwakọ.

ụgbọ ala vw

Volkswagen ewepụtala ọtụtụ nkwupụta banyere iwu ahụ, na-akpọ ya "oké ọchịchọ mana enwere ike imezu", na-ekwupụta na iwu ahụ bụ "naanị ụzọ ezi uche dị na ya iji dochie injin combustion n'ime ngwa ngwa o kwere omume, gburugburu ebe obibi, teknụzụ na akụ na ụba", na ọbụna toro ya. EU maka inye aka "maka Nchebe Atụmatụ Ọdịnihu".

vw

Mercedes-Benz etowokwa iwu ahụ, na nkwupụta na ụlọ ọrụ mgbasa ozi German Eckart von Klaeden, onye isi mmekọrịta nke Mercedes-Benz, kwuru na Mercedes-Benz akwadola ihe dị mma bụ ire 100% ụgbọ ala eletrik site na 2030.

Mercedes-Benz

Na mgbakwunye na Volkswagen na Mercedes-Benz, Ford, Stellantis, Jaguar, Land Rover na ụlọ ọrụ ụgbọ ala ndị ọzọ na-akwado ụkpụrụ ahụ.Mana BMW etinyebeghị aka na iwu a, otu onye ọrụ BMW kwuru na ọ dịla oke iwepụta ụbọchị njedebe maka mmachibido iwu ụgbọ ala na-enye mmanụ ụgbọala.Ọ dị mkpa iburu n'uche na tupu enwee ike ịmecha iwu ọhụrụ ma kwado ya, mba 27 EU ga-edebanye aha ya, nke nwere ike ịbụ ọrụ siri ike na ọnọdụ ugbu a nke nnukwu akụ na ụba dịka Germany, France na Ịtali.

 


Oge nzipu: Jun-15-2022

Zitere anyị ozi gị:

Dee ozi gị ebe a ziga anyị ya